diumenge, 30 de maig del 2010

Expociència 2010

Ahir dissabte dia 29 de maig de 2010 vaig anar a veure EXPOCIÈNCIA al Parc Científic de la Universitat de València. El matí va resultar molt profitós vaig conèixer com es fa el pa, com es liofilitzen els xampinyons i les maduixes, que als laboratoris d’aquest parc han trobat la manera de fer un suc de taronja que està tant bo com acabat d’exprimir i en realitat el van exprimir fa tres o quatre dies, també fan embolcalls per al menjar que també és comestible o que en té altres propietats com la d’evitar que el menjar es faça malbé. Tot aço pel que fa referència a la tecnologia dels aliments, en el camp de la química ens van ensenyar a fer blandiblu, a extraure l’ADN d’una cèl•lula, química sense laboratori..., i molt més. Per exemple, en la foto següent es pot veure la transmissió d'energia d'un sistema a un altre, el que es veu són dues disqueteres unides pel motor de tal manera que a l’obrir una d’elles l’altra també s’obri.


Per acabar ens vam apuntar a una “cata” de vins que va resultar molt interessant i ens van regalar una samarreta.
Crec que esta jornada és una molt bona forma d’acostar la ciència al públic en general i als xiquets i no tan xiquets en particular, us recorde que la ciència també forma part de la nostra cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada